Algemene informatie Sony

Bij het bedrijf Sony dacht men voornamelijk aan elektronica, maar tegenwoordig doet Sony nog veel meer. Naast het produceren van camera’s en televisies is Sony ook een hele belangrijke speler geworden in de markt van mobiele telefonie. Sony is sinds 2001 actief in deze markt en heeft dan ook al heel wat mobiele telefoons uitgebracht. Het bedrijf Sony is opgericht in 1946 en het bedrijf gaat dus al heel wat jaren mee. Vanaf het moment dat Sony zich ging richten op de markt van mobiele telefonie, deed Sony dit niet alleen. Sony was een samenwerkingsverband aangegaan met Ericsson om zich zo nog sterker weg te kunnen zetten in deze markt. Toch beviel dit na een aantal jaar niet meer en ging Sony alleen verder. Dit gebeurde in 2011. Tot op de dag van vandaag heeft Sony hier zeker geen spijt van gehad, aangezien het erg goed gaat met het bedrijf.

Smartphones en abonnementen

Er zijn al een behoorlijk aantal mobiele telefoons uitgebracht dor Sony. Sony heeft natuurlijk ook de hele verandering meegemaakt in deze markt. De eerste mobiele telefoons waren erg simpel, want er hoefde alleen maar mee gebeld te worden. Langzamerhand werden er steeds meer snufjes aan de toestellen toegevoegd. Zo werd er op een gegeven moment een mp3 speler toegevoegd, zodat de gebruikers muziek konden gaan luisteren. Ook werd er een camera toegevoegd zodat gebruikers foto’s en video’s konden maken. Dat was natuurlijk een hele happening. De smartphones die tegenwoordig worden uitgebracht door Sony zijn voorzien van nog meer snufjes en specificaties. De nieuwste smartphone die door Sony is uitgebracht, is de Sony Xperia Z2. Deze luxe smartphone heeft een scherm van 5,2 inch en hierdoor is het toestel iets groter geworden. Het toestel is snel en krachtig en beschikt over een 20,7 megapixels camera.

De toestellen van Sony zijn op een aantal manieren te verkrijgen. Zo kan een toestel los worden gekocht, alleen betaald de gebruiker dan natuurlijk wel de gehele aanschafprijs. Ook kunnen de toestellen worden afgenomen in combinatie met een abonnement. Als de gebruiker daarvoor kiest, is er een grote kans dat het toestel er gratis bij mee gegeven wordt. Wel is dit afhankelijk van de hoogte van het abonnement. De gebruiker kan het abonnement zelf samenstellen, zodat deze het beste aansluit bij het belgedrag. Ook mag de gebruiker zelf bepalen hoe groot de databundel wordt. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel mb er normaal gesproken wordt verbruikt. Er kan ook nog worden gekozen of het abonnement één of twee jaar doorloopt.

Besturingssysteem

Zonder een besturingssysteem is een smartphone helemaal niets. Sony heeft er voor gekozen om gebruik te maken van het besturingssysteem van Android. Dit besturingssysteem is ontwikkeld door Google en er worden dan natuurlijk ook speciale diensten op de smartphones aangeboden die afkomstig zijn van Google. Hiervan zijn Google Maps en Gmail waarschijnlijk wel de bekendste voorbeelden. Sony heeft er bewust voor gekozen om niet zelf een besturingssysteem te gaan ontwikkelen. Dit kost namelijk heel veel tijd, geld en kennis en daar had Sony niet zo veel behoefte aan. Op dit moment is Android 4.4.2 KitKat de laatste versie van dit besturingssysteem. De Sony Xperia Z2 maakt ook gebruik van deze laatste versie.