Denk aan uw portemonnee en betaal niet teveel voor een telefoonabonnement

 

Bent u momenteel aan het kijken naar een nieuwe mobiele telefoon, maar twijfelt u nog over het telefoonabonnement wat u hierbij af wilt sluiten? Een telefoonabonnement brengt doorgaans erg hoge maandlasten met zich mee, zeker als u kiest voor een van de meest moderne mobiele telefoons. Het is echter niet altijd voordeliger om te kiezen voor een abonnement met telefoon. Soms kunt u bijvoorbeeld beter kiezen voor een sim only abonnement met een los toestel. In dit artikel gaan we in de verschillen tussen deze twee soorten abonnementen en geven we u tips om zo voordelig mogelijk uit te zijn bij een nieuwe telefoon.

 

Een sim only abonnement of abonnement met telefoon?

 

Op voorhand lijkt het voor veel consumenten aantrekkelijker om een abonnement met telefoon af te sluiten, omdat u hierbij vooraf geen investering hoeft te doen. Een nadeel is echter dat uw maandlasten veel hoger liggen en dat u soms voor tegoed betaalt wat u helemaal niet verbruikt. In dit geval is een sim only abonnement een verstandigere keuze, omdat u het tegoed van uw maandelijkse bundel heel nauwkeurig samen kunt stellen. Mocht u vooraf toch te weinig belminuten of mobiele data hebben gekozen, dan kunt u dit iedere maand eenvoudig verhogen. Dit biedt u een grote mate van flexibiliteit en zorgt er tevens voor dat u niet meer betaalt dan noodzakelijk is.

 

Verschillende sim only abonnementen vergelijken

 

Om zoveel mogelijk te kunnen besparen op uw maandlasten voor een mobiele telefoon is het sterk aan te raden om sim only abonnementen te vergelijken vooraf. Op internet vindt u verschillende vergelijkingstools waarmee het u heel eenvoudig wordt gemaakt om sim only abonnementen te vergelijken. Let hierbij bijvoorbeeld op de prijs voor het gebruik van belminuten en mobiele data buiten uw bundel, voor het gebruik van uw mobiele telefoon in het buitenland, enzovoorts. De verschillen kunnen behoorlijk oplopen tussen telecomproviders.