De Samsung Galaxy S7 is nog maar net uit of er komen alweer nieuwe geruchten naar buiten over de Samsung Galaxy S8. Volgens internetsite Weibo werkt Samsung aan een dubbele camera aan de achterkant en daarnaast wordt ook de selfiecamera verbeterd.

De vernieuwde camera aan de achterkant zouden beschikken over twee sensoren. De resolutie van de eerste sensor zou 12 megapixels bedragen en gemaakt worden door Samsung zelf. De kans is groot dat het dezelfde sensor is als die nu gebruikt worden in de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge.  De andere sensor zou gemaakt worden door Sony en 13 megapixels bedragen. Beide sensoren zouden samen moeten zorgen voor een betere scherptediepte verhouding en daarnaast zullen foto’s er nog beter uitzien in donkere omstandigheden.

Naast de dubbele camera aan de achterkant werkt Samsung ook aan een 8 megapixel camera voor aan de voorkant. Verdere details zijn helaas niet prijsgegeven over de camera maar ten opzichte van de 5 megapixel camera in de Samsung Galaxy S7 zal deze er vrijwel zeker op vooruit gaan.

Wanneer de Samsung Galaxy S8 precies uit komt is nog niet bekend maar als we kijken naar de release data’s van de vorige vlaggenschepen van Samsung dan zal de aankondiging eind Februari plaatsvinden waarna het toestel in half maart van het volgende jaar in de winkel zou moeten verschijnen. Hoogstwaarschijnlijk zal het toestel een adviesprijs mee krijgen van €699. De Samsung Galaxy S8 Edge zal waarschijnlijk €799 gaan kosten.

Wanneer je niet op de Samsung Galaxy S8 kunt wachten dan is de Samsung Galaxy S7 zeker geen slechte keus. Momenteel is het goedkoopste Samsung Galaxy S7 abonnement al verkrijgbaar voor slechts €33,00 per maand. Hierbij krijg je 100 minuten/sms en 1000MB data. Daarnaast is het toestel hierbij helemaal gratis.