Zelfs met de steeds toenemende geruchten over de Samsung Galaxy S5 Prime, blijft het lastig om daadwerkelijk te vermelden dat het toestel op de markt komt. Er zijn verschillende geruchten omtrent de Galaxy S5 Prime, maar hoe het toestel er daadwerkelijk uit komt te zien is nog een mysterie.

Er is een afbeelding opgedoken waarop de mogelijke Samsung Galaxy S5 Prime staat afgebeeld. De achterkant is duidelijk aangepast en het lijkt erop dat het toestel van metaal is gemaakt in plaats van polycarbonaat zoals de ”standaard” Galaxy S5. De gelekte afbeelding laat tevens zien dat Samsung de speakers aan de onderkant heeft geplaatst naast de USB-poort. Ondanks dat de afbeelding een Samsung telefoon is kan er niet met zekerheid gezegd worden dat het de Galaxy S5 Prime betreft.

Verdere specificaties van het toestel betreffen een beeldscherm dat aanzienlijk scherper is dan de 1920 bij 1080 resolutie van de ”standaard” Galaxy S5. De Prime zal een QHD scherm krijgen met een resolutie van 2560 bij 1440 resolutie, wat een primeur zal zijn in smartphone land. Verdere specificaties voor de Galaxy S5 Prime zijn, een Qualcomm Snapdragon chipset 805 of een Samsung Exynos 5430 processor, 3GB RAM, een 16 megapixel hoofdcamera, 3000 mAh batterij en vooraf geïnstalleerd Android 4.4.3 KitKat.

De verwachte release datum voor de Samsung Galaxy S5 Prime staat voor midden juni zijn.