Waar moet je op letten bij de aankoop van een tweedehands iPhone?

 

Een nieuwe iPhone is over het algemeen erg duur, waarbij de kosten al snel tot vijf- á zeshonderd euro op kunnen lopen. In dit geval kun je kiezen voor een abonnement in combinatie met een iPhone, al brengt ook een dergelijk abonnement behoorlijk hoge maandlasten met zich mee. Heb je al eens gedacht aan de aanschaf van een tweedehands iPhone? Tweedehands iPhones worden op verschillende websites aangeboden, in het merendeel van de gevallen door particulieren. Er zitten echter een aantal nadelen aan de aanschaf van een tweedehands iPhone bij een particulier, denk bijvoorbeeld aan de staat van het toestel, de echtheid ervan, enzovoorts. Waar moet je op letten bij de aankoop van een tweedehands iPhone?

 

De werking van een tweedehands iPhone

 

Allereerst is het belangrijk om te letten op de echtheid van een iPhone, als je deze tweedehands bij een particulier koopt. Vraag bijvoorbeeld altijd naar de bon van een toestel, start het toestel een keer op om te zien of de software origineel is, enzovoorts. Naast de echtheid van de iPhone is het belangrijk om de verschillende functies van het toestel een keer te testen. Werkt de camera bijvoorbeeld nog goed, of hapert deze? Hoe zit het met de luidspreker en microfoon in het toestel? Enzovoorts. Vaak weet je niet wat er met een iPhone van een particulier is gebeurd voordat je deze koopt.

 

Een refurbished iPhone kopen

 

Naast de mogelijkheid om een tweedehands iPhone bij een particulier te kopen, kun je ook kiezen voor een refurbished iPhone. Een refurbished iPhone lijkt enigszins op een tweedehands model van een particulier, met het verschil dat een refurbished iPhone volledig is nagekeken op slijtage. Versleten onderdelen worden vervangen, evenals dat de accu vaak opnieuw geplaatst wordt. Zo wordt voorkomen dat je na de aankoop van de tweedehands iPhone te maken krijgt met defecten aan het toestel. Ook krijg je vaak een of twee jaar garantie.