Alles in 1 abonnementen omvatten vaak alle diensten die standaard in een huis aanwezig zijn. Denk hierbij aan internet, bellen en televisie. Dit wordt als pakket aangeboden door veel verschillende aanbieders. Tegenwoordig zijn er echter ook veel mensen die zijn overgestapt op enkel mobiele telefonie in huis en dus helemaal geen telefoondienst meer nodig hebben. Het bellen met de mobiele telefoon is in veel gevallen goedkoper, omdat bij een abonnement veelal voldoende belminuten inbegrepen zijn. Overigens maken steeds meer mensen van gratis diensten om berichten te sturen, zoals WhatsApp. Ook kan televisie kijken steeds vaker via de smartphone of tablet, waardoor de interesse voor deze dienst bij sommige mensen sterk daalt.

Wanneer je niet alle diensten in een alles in 1 pakket gebruikt is het raadzaam om te kijken welke dienst er niet hoeft afgesloten te worden. Zo kun je dus bijvoorbeeld alleen voor televisie en internet een abonnement afsluiten, om minder kosten te maken. Een los abonnement kan goedkoper zijn dan een alles in 1 pakket, dus het is raadzaam om dit uit te zoeken. Via internet zijn er diverse vergelijkingssites waar de verschillende aanbieders vergeleken worden.

Zoals gezegd kan televisie kijken ook via een smartphone of tablet. Wanneer je een prepaid abonnement afsluit voor de mobiele telefoon dan kun je gratis gebruik maken van wifi. Zo kun je dus thuis, in de trein of op school gratis films of series kijken. Een losse tablet zou een eenmalige investering zijn wanneer je hier ook geen abonnement bij afsluit. Met een tablet heb je nog beter beeld en dus is dit nog aantrekkelijker om films en series op te kijken. Ook met een tablet is het gratis profiteren van wifi, zodat je geen extra kosten hoeft te maken naast de aanschafkosten. Dit is dus een goede optie om goedkoper uit te zijn dan een alles in 1 pakket.