Apple is de afgelopen jaren absoluut de belangrijkste speler in de smartphonewereld geweest. Sinds de introductie van de tweede iPhone is dat eigenlijk al het geval en die sterpositie hebben ze tot op heden weten te handhaven. Apple is voornamelijk sterk in het leveren van kwalitatief goede producten, met een strakke vormgeving tegen een flinke prijs. Daarbij proberen ze zo min mogelijk variaties van hun producten op de markt te brengen en houden ze het graag zo simpel mogelijk. Al sinds de introductie van de tweede iPhone zijn de iPhone modellen, inmiddels zijn we al bij de iPhone 6 en iPhone 6 plus, te verkrijgen met verschillende versies wat betreft opslagcapaciteit. Dit is voor Apple een mooie melkkoe geweest aangezien dit de voornaamste upsell mogelijkheid voor ze is geweest. Een grote doelgroep iPhone gebruikers heeft namelijk te weinig aan de standaard hoeveelheid geheugen. Helaas heeft Apple het vergroten van geheugen via SD-kaarten bewust nooit mogelijk gemaakt. Heb je dus meer dan 16GB opslag nodig? Dan zul je circa 100 euro extra moeten betalen voor de 64GB versie en nog eens 100 euro voor de grootste versie van maar liefst 128GB. Ga je voor een 1 jarig abonnement? Dan zul je dit in het maandtarief van je abonnement terugzien.

Door de toenemende vraag naar opslagcapaciteit op mobiele telefoons, iedereen maakt immers steeds meer video’s en foto’s, is er discussie ontstaan over het feit dat Apple de iPhone 6(s) niet standaard met 32GB uitrust. Lange tijd bleef een reactie hierop uit, maar inmiddels is er een officiele reactie van Apple. Marketingdirecteur Phil Schiller van Apple heeft namelijk aangegeven dat in de visie van Apple de cloud steeds belangrijker zal worden. Hierdoor zou extra geheugen op je toestel niet noodzakelijk moeten zijn. De voornaamste kritiek hierop is dat Apps en games niet in de cloud staan en met het toenemende formaat van deze applicaties ook het interne geheugen zal moeten meegroeien. Bovendien is lang niet iedereen bekend en vaardig genoeg om de cloud te gebruiken.

De meeste logische verklaring is dus dat het verhogen van het basis geheugen de winst van Apple zal schaden doordat minder mensen een upgrade zullen komen. Al met al blijft de keuze natuurlijk aan Apple en zullen we gewoon moeten afwachten of de volgende generatie iPhones wellicht met meer geheugen zal worden uitgerust. Zoek je voor nu nog een iPhone 6 1 jaar abonnement Kijk dan op www.1jarigabonnement.nl