Algemene informatie Blackberry

Blackberry is een bedrijf, dat door de jaren heen een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd. De toestellen die Blackberry uitbracht waren namelijk erg populair, wereldwijd. Het Canadese bedrijf Blackberry is opgericht in de jaren 80. Op dat moment hield Blackberry zich bezig met de specialisatie van draadloze technologie. Hiermee is het bedrijf dan ook bekend geworden. Toch was Blackberry op zoek naar een nieuwe uitdaging. Op dat moment kreeg Blackberry inzicht in de markt van mobiele telefoons en het bedrijf had al snel door dat dit een hele interessante markt was en nog steeds is. In 1999 bracht Blackberry haar eerste toestel uit . Blackberry wist toen alleen nog niet wat haar te wachten stond. Het toestel werd namelijk meteen erg positief ontvangen. Et eerste Blackberry toestel was namelijk voorzien van een fysiek toetsenbord. Iets wat nog niet eerder was gebeurd. Dit sloeg erg aan bij de gebruikers en de Blackberry toestellen werden in grote getallen afgenomen. De populariteit van Blackberry steeg enorm. Toch werd de concurrentie in deze markt steeds heviger. Blackberry deed wel een poging, maar het bedrijf kon de concurrentie niet bijhouden. Om er voor te zorgen dat het niet helemaal mis zou gaan met het bedrijf, koos Blackberry er voor om het bedrijf over te laten nemen. Dit gebeurde in 2013 en het bedrijf werd overgenomen door een investeringsbedrijf. Toch kon Blackberry het niet laten en werden er in 2013 twee nieuwe toestellen uitgebracht. Nu is het afwachten of deze twee nieuwe toestellen gaan aanslaan bij de gebruikers. Blackberry wil graag een samenwerkingsverband aangaan met een ander bedrijf om zo de toekomst van Blackberry beter weg te zetten.

Smartphones, modellen, prijzen en abonnementen

Blackberry bracht haar eerste toestel uit in 1999 en daarna volgden er nog velen. De toestellen werden onder andere bekend door het fysieke toetsenbord, wat door de concurrentie nog niet gebruikt werd. Dit fysieke toetsenbord heeft Blackberry groot gemaakt en zodoende gebruikte Blackberry dit ook bij al haar andere toestellen. Er werden een aantal lijnen uitgebracht, waaronder verschillen toestellen vielen. Toch bleek al snel dat Blackberry de concurrentie niet goed aan kon gaan. De concurrentie breed haar toestellen steeds meer uit en Blackberry kon daar niet in mee komen. De toestellen van Blackberry werden steeds minder afgenomen en de gebruikers stapten over naar andere aanbieders. Het heeft even geduurd voordat er weer wat werd vernomen van het bedrijf Blackberry, maar in 2013 was het zover. Blackberry heeft twee nieuwe toestellen uitgebracht, waardoor ze hopen de gebruikers weer terug te kunnen krijgen. De twee toestellen die zijn uitgebracht, zijn de Blackberry Z10 en de Blackberry Q10. De Blackberry Z10 moet de concurrentie aan gaan met de overige smartphones die te verkrijgen zijn. Blackberry doet hierin een poging, maar waarschijnlijk zal het nog niet genoeg zijn. De Blackberry Z10 is namelijk voorzien van een 4,2 inch scherm en een camera van 8,0 megapixels. Het andere toestel dat Blackberry heeft uitgebracht, is de Blackberry Q10. Dit toestel kan vergeleken worden met de Z10, maar toch is er een verschil. De Blackberry Q10 heeft namelijk het bekende fysieke toetsenbord. Hier hoop Blackberry weer gebruikers mee te trekken.

De nieuwe toestellen van Blackberry kunnen worden afgenomen in combinatie met een abonnement. Vele aanbieders bieden deze toestellen aan, dus zodoende kan de gebruiker zelf beslissen bij welke aanbieder het abonnement wordt afgesloten. Dit is wel eens anders geweest. De oudere toestellen hadden deze luxe namelijk niet. Bij deze toestellen kon alleen een speciaal Blackberry abonnement worden afgesloten. De gebruiker kon dus nooit verschillende abonnementen met elkaar vergelijken.

Je Blackberry verzekeren

De aanschaf van een Blackberry is niet goedkoop. Reden genoeg om je investering te verzekeren om niet voor vervelende verassingen komen te staan. Met een telefoon verzekering zorg je ervoor dat je Blackberry bij diefstal, verlies of schade binnen 72 uur wordt vervangen. Bekijk voor meer achtergrond informatie de 3 redenen voor een telefoonverzekering.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem waar Blackberry gebruik van maakt, is een eigen besturingssysteem. Het besturingssysteem is door Blackberry zelf ontwikkeld. Voor de nieuwere toestellen is ook een nieuw besturingssysteem ontwikkeld, genaamd Blackberry 10.